| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
aaaaa
Data înscrierii: 24/Ian/2010 Mesaje: 2
|
Trimis: Mie Iun 30, 2010 7:01 pm Titlul subiectului: Restante-credite |
|
|
| MTC: Cu cate restante poti trece in anul 2? De exemplu: daca ai 30 de credite si 4 restante se poate trece? |
|
| Sus |
|
 |
ClaudiuS peste 500 mesaje
Data înscrierii: 20/Feb/2009 Mesaje: 516 Locație: In vizuina vulpoiului...
|
Trimis: Mie Iun 30, 2010 7:06 pm Titlul subiectului: Re: Ma ajuta careva cu un raspuns, va rog? |
|
|
| aaaaa a scris: | | MTC: Cu cate restante poti trece in anul 2? De exemplu: daca ai 30 de credite si 4 restante se poate trece? |
Depinde cate credite au cele 4 restante. Ca sa poti accede in anul II, trebuie sa acumulezi in cele 2 semestre, fix 30 de puncte-credit. Din cate stiu eu, semestrul I are 28 de puncte-credit, iar semestrul II are 32 de puncte-credit. Acum, iti poti calcula si singura, cate puncte-credit ai acumulat, dar, mare atentie cate restante din anul I iti lasi, deoarece, pentru a trece in anul III, trebuie sa nu mai ai restante pe anul I.
Multa bafta! _________________ Keep going ! |
|
| Sus |
|
 |
aaaaa
Data înscrierii: 24/Ian/2010 Mesaje: 2
|
Trimis: Mie Iun 30, 2010 7:18 pm Titlul subiectului: Re: Ma ajuta careva cu un raspuns, va rog? |
|
|
| mersi pt raspuns si multa bafta si tie! |
|
| Sus |
|
 |
CatalinM
Data înscrierii: 01/Noi/2009 Mesaje: 56 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Sâm Iul 03, 2010 4:39 pm Titlul subiectului: Re: Ma ajuta careva cu un raspuns, va rog? |
|
|
| cel mai simplu ... incearca sa nu pici vreun examen. |
|
| Sus |
|
 |
D4nT3
Data înscrierii: 12/Feb/2006 Mesaje: 38
|
Trimis: Mie Iul 07, 2010 10:28 am Titlul subiectului: |
|
|
| inainte aveai voie sa treci din an in an cu maxim 3 restante (si nu prea tineau cont de punctele-credit)... acum e posibil sa fi schimbat aceasta regula si sa tina mai mult cont de aceste puncte-credit... |
|
| Sus |
|
 |
paraschivmar
Data înscrierii: 17/Ian/2007 Mesaje: 7
|
Trimis: Joi Iul 08, 2010 10:48 am Titlul subiectului: |
|
|
Pt cei care se intreaba pana cand isi pot duce restantele, raspunsul este ca la sfarsitul anului 3 nu pot intra in licenta daca nu au TOATE examenele promovate, si in acest caz trebuie efectuat un an suplimentar.
Asta inseamna ca platesti iar taxa aferenta unui an, si apoi taxele pt fiecare examen in parte, pt a le sustine din nou, si abia cand reusesti sa treci de ele poti intra in licenta (whenever that is).
Mult succes tuturor, eu sper sa scap luna asta de MTC si sa trec la master. |
|
| Sus |
|
 |
G1q
Data înscrierii: 16/Ian/2009 Mesaje: 12
|
Trimis: Joi Iul 08, 2010 1:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Se platesc cei 500 de euro si peste ei si cate 140 Ron/materie ? Nu se platesc doar 140 Ron/materie in an suplimentar si atat ? |
|
| Sus |
|
 |
|
Trimis: Joi Iul 08, 2010 5:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
| G1q a scris: | | Se platesc cei 500 de euro si peste ei si cate 140 Ron/materie ? Nu se platesc doar 140 Ron/materie in an suplimentar si atat ? |
Din pacate, e asa cum a spus si paraschivmar. Se plateste un an suplimentar, la acelasi pret cu un an normal de studiu, doar ca, fiecare examen ramas restant, costa... si costa mai mult.
In concluzie, incercati sa evitati anii suplimentari.
Multa bafta! _________________ Keep going ! |
|
| Sus |
|
 |
optyc
Data înscrierii: 15/Noi/2009 Mesaje: 4
|
Trimis: Vin Iul 16, 2010 8:23 pm Titlul subiectului: transfer...:( |
|
|
am si eu o intrebare va rog...daca stiti...am ramas cu restante de pe sem 1...si am si pe sem 2 dar le dau acum in septembrie...nelamurirea mea este ca vreau sa ma transfer la alta facultate...ce fac cu restantele de pe sem 1 (( nu ma pot transfera din cauza lor?presupun ca le iau pe acestea de pe sem 2...dar cele de pe sem 1 cand le dau?please, ajutati-ma daca stiti!...mersi |
|
| Sus |
|
 |
|
Trimis: Sâm Iul 17, 2010 7:02 pm Titlul subiectului: Re: transfer...:( |
|
|
| optyc a scris: | am si eu o intrebare va rog...daca stiti...am ramas cu restante de pe sem 1...si am si pe sem 2 dar le dau akum in septembrie...nelamurirea mea este ca vreau sa ma transfer la alta facultate...ce fac cu restantele de pe sem 1 (( nu ma pot transfera din cauza lor?presupun k le iau pe acestea de pe sem 2...dar cele de pe sem 1 cand le dau?pls ajutati-ma daca stiti...ms |
Akum ???
k ???
pls ???
What is that? What is this?
In alta ordine de idei, in sesiunea de restante se dau restantele de pe semestrul II, iar in sesiunea de reexaminari se dau atat examenele ramase restante, din tot anul abia terminat (semestrul I si semestrul II), cat si examenele ramase restante din anii anteriori.
Multa bafta! _________________ Keep going !
Ultima modificare efectuată de către ClaudiuS la Mar Iul 27, 2010 7:15 pm, modificat de 1 dată în total |
|
| Sus |
|
 |
|
Trimis: Mar Iul 27, 2010 7:13 pm Titlul subiectului: Re: transfer...:( |
|
|
Niciun multumesc, nimic?
Hmmm....
 _________________ Keep going ! |
|
| Sus |
|
 |
corsicanu
Data înscrierii: 14/Ian/2010 Mesaje: 5
|
Trimis: Dum Sep 05, 2010 6:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ok.. Si deci am o nelamurire si nu ma ajuta timpul foarte mult. Sper totusi ca postez unde trebuie. De mai sus inteleg ca nu se mai tine cont de cele maxim 3 restante ci doar de punctele-credit pentru a trece in anul 2. E asa sau? Am 4 restante, nu ma prea inteleg cu banii si sunt in dubii daca sa platesc restantele si sa le dau, sau sa`mi achit prima rata din taxa de an, sa scap de penalizarile aferente. Multumesc anticipat!  _________________ Anul I fr - Grupa A  |
|
| Sus |
|
 |
john68 peste 500 mesaje
Data înscrierii: 22/Ian/2009 Mesaje: 699 Locație: wherever you need
|
Trimis: Dum Sep 05, 2010 7:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu nu am auzit pana acum de vreo regula "maxim 3 restante"...
Pentru a trece in anul 2 ai nevoie de minimum 30 de credite. Creditele aferente fiecarui examen sunt:
Credite an 1
Sem 1
Economie : 6
Matematica : 6
FSM : 6
Informatica : 6
Geografie : 4
Engleza : 2
Sem 2
5 DREPT
4 MARFURI
5 STATISTICA
5 CONTABILITATE
5 ECONOMIA SERVICIILOR
4 INFO
2 ENGLEZA
Sfatul meu este sa nu lasi restante din anul 1. Am colegi din anul 2 care se dau de ceasul mortii sa le ia acum, ca sa poata trece in anul 3. Si, tine cont ca in anul 2 vei avea 16 examene, iar unele nu sunt deloc "floare la ureche"...
Iti doresc inspiratie si Bafta maxima! _________________ Respect! |
|
| Sus |
|
 |
john68 peste 500 mesaje
Data înscrierii: 22/Ian/2009 Mesaje: 699 Locație: wherever you need
|
Trimis: Lun Sep 06, 2010 12:57 am Titlul subiectului: |
|
|
| G1q a scris: | | Se platesc cei 500 de euro si peste ei si cate 140 Ron/materie ? Nu se platesc doar 140 Ron/materie in an suplimentar si atat ? |
Hai sa incercam sa lamurim si cum este cu anul suplimentar...
Din ce am inteles eu, cei care, din nefericire, ajung sa faca acest an suplimentar, trebuie sa plateasca NUMAI restantele pe care le au. Nu este un an in care se fac cursuri. Se platesc acele restante, iar plati suplimentare intervin numai in cazul in care examenele(restantele) platite sunt picate din nou...Sesiunile de restante si reexaminari sunt aceleasi pentru toti, in cursul unui an...
Repet, acest an suplimentar nu este an de studiu. Este creat pentru cei care la sfarsitul anului 3 au inca restante si nu pot intra in licenta.
Daca informatiile mele nu sunt corecte, rog sa fiu corectat.
Bafta, everybody! _________________ Respect! |
|
| Sus |
|
 |
corsicanu
Data înscrierii: 14/Ian/2010 Mesaje: 5
|
Trimis: Lun Sep 06, 2010 8:03 am Titlul subiectului: |
|
|
Mulțam pentru răspuns. Prompt ca de obicei .
Sunt conștient că anul 2 o să fie mai greu și îl îngreunez și eu lăsând restanțele de acum, dar, după cum am mai spus am ceva probleme financiare și „scap” mai ieftin dacă achit prima tranșă din anul 2 decât să-mi plătesc restanțele. Știu din anul 1 că am întârziat cam 20 de zile cu plata celei de-a 3-a tranșa și am avut penalizare în jur de 150ron. Nu vreau să mai pățesc la fel.
Offtopic mai întreb ceva. Am văzut într-o reclamă in ziar cu „Admitere 2010” că taxa anului se achită in 2-4 rate. „4 rate” e pentru vreo facultate anume oare sau se aplică pentru toate? Readuc aminte că anul universitar trecut s-a putut achita in maxim 3 rate. Cel puțin la mine (noi)  _________________ Anul I fr - Grupa A  |
|
| Sus |
|
 |
|